Hoe lang blijft parfum goed houdbaar?

Over de houdbaarheid van parfums hoor je de meest uiteenlopende verhalen. Sommigen beweren dat een geurtje na een jaar al slechter wordt, voor anderen lijkt een luchtje eeuwig mee te gaan. Hoe zit het nu echt en hoe zorg je ervoor dat je luchtje zolang mogelijk goed blijft? Je leest het hier.

Antwoord op de vraag?

Hoe lang een geurtje echt goed blijft? Dat hangt van veel factoren af. Gelukkig heb je hier zelf veel invloed op, waarmee je de levensduur flink kan verlengen. Als je dit goed voor elkaar hebt, gaat je geurtje vele jaren mee.

1. Kwaliteit van het parfum

Luchtjes met ingrediënten van een hoge kwaliteit blijven langer goed. Hoeveel langer? Lastig te zeggen, maar het kan jaren schelen. Tientallen jaren zelfs! Een voorbeeld: mijn Dior Homme Parfum ruikt na ruim 6 jaar nog even lekker en is 0 procent vervaagd.

Koop daarom het liefst een geurtje van een bekend merk met een grote naam in de parfumwereld. Dat kost misschien iets meer, maar je geniet er ook langer van.

2. Manier van bewaren

De meest voorkomende plaats voor het bewaren van geurtjes is de badkamer. Lekker praktisch… maar een ramp voor je parfum! De luchtvochtigheid en wisselingen in temperatuur zijn killing. 

En staat jouw parfumfles in het licht? Dan gaat de levensduur nog sneller achteruit. Heb jij 'm in de badkamer staan? Haal ‘m hier vandaag nog weg!

Een goede bewaarplaats is donker en droog. Een simpele ladekast volstaat vaak. Hou je geurtjes uit het zicht en weg van vocht. Dit kan het verschil betekenen tussen jarenlang een goed parfum en binnen een jaar iets nieuws moeten kopen.

3. Voorzichtigheid

Een open deur? Misschien wel, maar toch! Schud je flesje parfum nooit en doe de dop na gebruik er altijd direct weer op. Gaat je geurtje mee op reis? Mik ‘m niet van een afstand in je tas, maar leg ‘m gewoon rustig in je toilettas. Easy as that :).

Meer verschillen in levensduur

Zekerheid in levensduur bestaat helaas niet. De verschillen blijven groot. Waar sommige vintage geurtjes na 25 jaar nog altijd goed zijn, verliezen andere luchtjes hun kracht al binnen een paar jaar. Bovenstaande tips verlengen je levensduur in ieder geval wel!

Koop iets van een bekend merk, doe voorzichtig en lees onze reviews. Dan kom je een heel eind. En haal hoe dan ook vandaag nog je luchtje(s) uit de badkamer!!

OVER PARFUMREVIEWS.NL

ParfumReviews.nl maakt het kiezen van jouw volgende geurtje gemakkelijk. Check hier onafhankelijke parfum reviews, handige lijstjes en informatieve artikelen. Zo koop je het luchtje dat het beste bij jou past.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram